AbeidsrechtHet arbeidsrecht in Nederland regelt de verhouding tussen werkgever en werknemer. Dit kan zowel individueel zijn als collectief en vormt gezamenlijk een integraal onderdeel van het sociaal recht.

Iedereen die een arbeidsovereenkomst gesloten heeft, heeft te maken met het arbeidsrecht. Ook daarbuiten kun je te maken krijgen met het arbeidsrecht, bijvoorbeeld wanneer je werkzaam bent als ambtenaar of werkt op basis van een uitzendovereenkomst.

Een werknemer is iemand die zich er contractueel, dat wil zeggen door middel van een arbeidsovereenkomst, toe verbindt onder het gezag van de werkgever te werken in ruil voor een loon. Dientengevolge kunnen tussen beide partijen tal van problemen en/of verschillende denkwijzen ontstaan.

Het Wetsbureau weet de weg in de regels van het arbeidsrecht en staat u bij, adviseert en begeleidt u bij alle problemen met uw werk. Of het nu gaat om:

 • de arbeidsovereenkomst zelf;
 • de relatie met de werkgever of collega’s;
 • de arbeidsomstandigheden of wijzigingen daarin;
 • ziekte tijdens of door het werk;
 • re-integratie;
 • regulier ontslag of ontslag op staande voet;
 • concurrentie-of geheimhoudingsbedingen;
 • het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten;
 • opzeggingen bij het CWI of kantonrechter;
 • het niet of te laat betalen van loon;
 • enz.

Samen naar een oplossing

Dientengevolge kunnen tussen beide partijen tal van problemen en/of verschillende denkwijzen ontstaan. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Op alle vlakken kunnen wij u -door middel van rechtskennis en jarenlange ervaring -optimaal en deskundig van dienst zijn. Waar nodig staan we u bij in de procedure voor de rechtbank (kantonrechter) of in het bezwaar bij het UWV, maar lang niet alle arbeidszaken dienen bij de rechtbank ‘voor te komen’. Voorkomen is beter dan genezen, ook hierin.

Het Wetsbureau biedt u dan ook de mogelijkheid om tegen lage en betaalbare tarieven te profiteren van volledig optimale juridische ondersteuning. Wij bieden onze cliënten specialisten op het gebied van arbeidsrecht, welke u professioneel terzijde staan bij al uw arbeidsrechtelijke vraagstukken. Onze arbeidsrechtspecialisten leggen u in begrijpelijke taal uit wat uw rechten én wat uw plichten zijn, wat u te wachten staat en welke stappen u het beste kunt nemen in uw kwestie/positie. Uw belang staat te allen tijde voorop!

Als u een vraag hebt over arbeidsrecht, aarzel dan niet om ons te bellen of om ons probleemformulier in te vullen. Telefonisch kunnen we u al heel wat uitleggen of u kunt eerst kosteloos via ons probleemformulier laten beoordelen in hoeverre wij u verder kunnen helpen. Het Wetsbureau geeft helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen over arbeidsrecht waar u niks mee kunt.