Lenen kost geldEen onderdeel in Nederland waar bijna iedereen mee te maken krijgt. Hieromtrent doen zich dan ook vele problemen voor.

Een hypotheek is een geldlening of krediet met een registergoed als onderpand. Vaak om een woning te kunnen financieren. Maar ook voor noodzakelijke verbouwingen en de aanschaf van spullen. Soms heeft u direct geld nodig en wilt u graag iets kopen maar heeft u onvoldoende gespaard. Een lening kan dan uitkomst bieden. U moet er wel rekening mee houden dat u een lening altijd terug moet betalen. Alle banken rekenen daarbij rente. Als u leent zult u dus altijd meer geld terugbetalen dan u heeft ontvangen! Om die reden ontstaat het merendeel van de problemen die kunnen ontstaan.

Denk, voordat u een lening aanvraagt, altijd goed na of er geen alternatieven zijn. Als u bijvoorbeeld de afrekening van uw energieleverancier in termijnen terug kunt betalen, is dat goedkoper dan wanneer u geld leent.

Het Wetsbureau weet de weg in de regels van hypotheek en lenen en staat u bij, adviseert en begeleidt u bij alle problemen betreffende hypotheek en lenen. Of het nu gaat om:

 • het verhalen van leningen of betalingstermijnen;
 • het innen van boetes;
 • het verweer op de inning van boetes;
 • onderhandelingen met instellingen omtrent betalingen;
 • geschillen met geldschieters;
 • geschillen met kopers en verkopers;
 • geschillen met banken;
 • geschillen met hypotheekadviseurs;
 • het opstellen van eisen/conclusies en verweren bij geschilleninstanties;
 • onenigheden met notarissen/makelaars en taxateurs;
 • enz.

Samen naar een oplossing

Dientengevolge kunnen tussen beide partijen tal van problemen en/of verschillende denkwijzen ontstaan. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Op alle vlakken kunnen wij u -doormiddel van rechtskennis en jarenlange ervaring- optimaal en deskundig van dienst zijn. Waar nodig staan we u bij in de procedure voor de rechtbank (kantonrechter), maar lang niet alle zaken dienen bij de rechtbank ‘voor te komen’. Voorkomen is beter dan genezen, ook hierin.

Het Wetsbureau biedt u dan ook de mogelijkheid om tegen lage en betaalbare tarieven te profiteren van volledig optimale juridische ondersteuning. Wij bieden onze cliënten specialisten op het gebied van hypotheek en lenen, welke u professioneel terzijde staan bij al uw vraagstukken op het gebied van hypotheek en lenen. Onze specialisten leggen u in begrijpelijke taal uit wat uw rechten én wat uw plichten zijn, wat u te wachten staat en welke stappen u het beste kunt nemen in uw kwestie/positie. Uw belang staat te allen tijde voorop!

Als u een vraag hebt over hypotheek en lenen, aarzel dan niet om ons te bellen of om ons probleemformulier in te vullen. Telefonisch kunnen we u al heel wat uitleggen of u kunt eerst kosteloos via ons probleemformulier laten beoordelen in hoeverre wij u verder kunnen helpen. Het Wetsbureau geeft helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen over hypotheek en lenen waar u niks mee kunt.