Huis te huurHet huurrecht in Nederland is het deel van het recht waarin de regels zijn vastgelegd omtrent huur en verhuur. Bij huur wordt een overeenkomst aangegaan waarin de verhuurder zich verplicht de huurder een zaak of een deel daarvan in gebruik te geven voor een tegenprestatie. Meestal is dat geld maar het kan ook een andere prestatie zijn.

De wet geeft na de definitie eerst een aantal regels die voor iedere huurovereenkomst gelden. Deze regels zijn over het algemeen van regelend recht, partijen mogen er van afwijken, doen ze dat niet dan gelden de regels van de wet.

Ingeval u huurt of verhuurt, heeft het voor u consequenties ongeacht of het gaat om de huur van een roerende of onroerende zaak zoals een woning, winkelruimte of een kantoorpand. Zo geniet de huurder van gebouwd onroerend goed ontruimingsbescherming en kan worden gerekend op huurbescherming bij de huur van woonruimte. Ook de verhuurder wordt in het huurrecht beschermd tegen uitbuiting.

Het Wetsbureau weet de weg in de regels van het huurrecht en staat u bij, adviseert en begeleidt u bij alle problemen op het gebied van huurrecht. Of het nu gaat om:

 • een exorbitante verhoging van de huurprijs;
 • overlast van of ruzie met de buren;
 • huurschulden door de partij die van u huurt;
 • opzegging van de huur;
 • ontbinden van het huurcontract wegens wanprestatie;
 • het opstellen van huurovereenkomsten voor bedrijfs- en woonruimte;
 • het afdwingen van onderhoudsverplichtingen;
 • slecht huurderschap;
 • slecht verhuurderschap;
 • problemen met onderhuur;
 • dringend eigen gebruik;
 • enz.

Samen naar een oplossing

Dientengevolge kunnen tussen beide partijen tal van problemen en/of verschillende denkwijzen ontstaan. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Op alle vlakken kunnen wij u -door middel van rechtskennis en jarenlange ervaring- optimaal en deskundig van dienst zijn. Waar nodig staan we u bij in de procedure voor de rechtbank (kantonrechter), maar lang niet alle huurzaken dienen bij de rechtbank ‘voor te komen’. Voorkomen is beter dan genezen, ook hierin.

Het Wetsbureau biedt u dan ook de mogelijkheid om tegen lage en betaalbare tarieven te profiteren van volledig optimale juridische ondersteuning. Wij bieden onze cliënten specialisten op het gebied van huurrecht, welke u professioneel terzijde staan bij al uw vraagstukken op het gebied van huurrecht. Onze huurrechtspecialisten leggen u in begrijpelijke taal uit wat uw rechten én wat uw plichten zijn, wat u te wachten staat en welke stappen u het beste kunt nemen in uw kwestie/positie. Uw belang staat te allen tijde voorop!

Als u een vraag hebt over huurrecht, aarzel dan niet om ons te bellen of om ons probleemformulier in te vullen. Telefonisch kunnen we u al heel wat uitleggen of u kunt eerst kosteloos via ons probleemformulier laten beoordelen in hoeverre wij u verder kunnen helpen. Het Wetsbureau geeft helder en concreet advies. Geen lange en onbegrijpelijke juridische verhalen over huurrecht waar u niks mee kunt.